Dåliga nyheter som blev något bra tillslut

Hejsan! Ja här har det ju gått undan. Jag gick ju till komvux för att kolla med utbildning till mig och fick svaret att det inte finns nåt för mig. Mina betyg är för gamla så jag måste ta förberedande kurs på folkhögskola, vilket ju inte finns förrän om ett år. Och det finns inte ens här. Så min optimism fick sig en törn. Summan av kardemumman är att det blir jobbsök för mig, hur nu det ska gå med noll erfarenhet.

Men skit samma, nu till de goda nyheterna!

Tjejerna ska börja gymnasiet på tisdag och det blev ingen språkintroduktion utan de får börja på naturvetenskapliga programmet direkt! Detta trots att de inte har betyg i svenska. Så detta blir spännande. Ungarna var så glada att de började gråta när studievägledaren ringde. Deras slit lönade sig tillslut, de hade så fina betyg från Tunisien så rektorerna bedömde att de skulle klara det, få repetition i en hel del då i ettan men att de då kan fokusera på svenskan det första året.

Så hur som helst så känns det riktigt bra överlag. Ungarna är snart på plats med vad de ska pyssla med och gubben gör sin YKB nu för att God willing kunna jobba med lastbil eller buss. Nu är det jag som hänger lite i osäkerheten men det ska väl lösa sig det med. Just nu är det största frågetecknet kring hur man skriver ett CV när man typ inte har något att skriva i det.. Haha!

4 kommentarer

 1. Salam alikom,
  Hoppas att det går bra för allihopa.
  Sök till olika förskolor, där jag jobbar finns det tre personer som inte har utbildning.
  Eller till en vikariepool till och börja med.
  Lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja det skulle ju vara en möjlighet då jag har barn- och fritid som bakgrund :)

   Radera
 2. Fy så trist :(. Men hur kommer det sig att du inte får läsa på VUX? Förstår inte det där? Man ska väl alltid ha rätt till att läsa in betyg oavsett? Du har väl aldrig gått klart gymnasiet vad jag förstått? Tror faktiskt lagen säger att man har rätt att studera då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle nog få, men hon tyckte att det vore dumt. Att högskoleförberedande vore både snabbare och lättare för mig än ett par år av komvux för att få behörighet. Jag förstår ju det med, men det var lite puttrigt ändå. Jag var så inställd på att plugga..

   Radera