Jag ska börja plugga


Hej på dig!  Alltså, hur häftigt!? Jag sökte in till Folkhögskolan för kanske två veckor sedan, och studievägledaren där påbörjade intervjun direkt och idag fick jag beskedet att att jag är välkommen att börja plugga januari.
Jag trodde ju att det skulle ta längre tid innan man fick reda på om man är antagen eller inte, men där var det snabba ryck. Jag tackade givetvis ja till platsen, så nu måste man inhandla dator och böcker.. Man kan ju inte sitta och dutta med en surfplatta, liksom.

Det jag ska plugga är alltså högskoleförberedande program, eftersom jag lyckades förstöra mitt gymnasiebetyg så kommer jag ingen vart med det jag har i dagsläget. Studievägledaren skulle återkomma med kursplan så att vi kan planera exakt vad det är jag ska plugga, men gissar att det blir ganska omfattande eftersom han sa att jag får vara beredd på att plugga minst ett år. Detta trots att jag har godkänt i alla kärnämnen i gymnasiet, men jag klagar inte för det var ju så länge sedan så jag kommer ändå inte ihåg något. Känns nästan som om jag skulle kunna börja helt ifrån början.

Det känns ändå som en typ av revansch för mig att få fixa det här så att jag jag kan ha en chans att plugga vidare sen. Jag har egentligen aldrig varit en sådan som hatar att studera, utan det var andra omständigheter som gjorde att jag inte kunde fokusera på skolan och det har grämt mig sedan dess. Jag gillar inte känslan av att vara blockerad i livet så att säga utan vill jag gå vidare med högre utbildning så vill jag kunna göra det precis som alla andra som har tagit studenten och vill plugga vidare.

 Så vi får se vad det här tar mig,  spännande är det i alla fall!

4 kommentarer

 1. Det där med gymnasiebetygen är så surt, vet flera som är drabbade min bror bland annat. Han fick läsa om och har nu ett slutbetyg men ändå. SÅ många som inte vet att det blir så där om tiden går :/.
  Men är säkert jättekul för dig att få studera och folkhögskola ska vara kul har jag hört :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Jag hade ingen aning, och liksom andra jag frågat så trodde jag ju att det bara är att komplettera. Men man kan inte göra så mycket med mina poäng då de är från ett gammalt system och dessutom kan jag ju inte längre det som jag fått G och VG i. Jag har glömt allt, så det känns lite buffel och båg att säga att man är behörig eller att man kan.. Så jag får snällt köra repetition nu, men det gör jag gärna.

   Radera
 2. Saknar du pappersbevis på gymnasieutbildning?
  Det måste du väl kunna få ut ett nytt från skolan du gick på?

  /Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, alltså jag har samlat betygsdokument. Jag menar att jag sabbade min gymnasieexamen tyvärr.

   Radera