7 saker jag skulle vilja göra inom de närmaste 10 åren

Plugga vidare

Min barn- och fritidsutbildning i all ära, men jag skulle faktiskt kunna höja vissa av mina G i betyg och mitt gymnasiearbete gjorde jag aldrig. Jag mådde riktigt eländigt där i slutet på gymnasiet och jag hängde kvar typ endast och enbart tack vare engagerade lärare som gav mig alternativ när jag inte kunde eller orkade vara med. Jag skulle som sagt vilja plugga vidare på det och sedan ta en utbildning som behandlingspedagog. Jag vill hjälpa folk, och jag tror jag kan det med tanke på mina erfarenheter. Sen vet jag ju inte om jag vill arbeta med människor med just missbruksproblematik eller andra utsatta, men det märker man nog. Kanske hittar jag just mitt kall...

Plugga franska och latin

Franskan är mer ett nödvändigt ont, då det ju är andraspråket i Tunisien. Det vore himla praktiskt egentligen att kunna fylla ut med lite franska när man inte hittar rätta ordet på arabiska. Jag vete 17 hur det skulle gå men jag tog mig igenom högstadiets tyskalektioner med bra betyg trots noll intresse och förstår tyska nu i princip utan att tänka efter. Vilket varit kanoners i Tunisien då jag i början bara fick in tysk TV via parabolen. Jawohl. Så jag klarar nog franskan med, trots i princip noll intresse.

Latin vill jag plugga för att jag är en historienörd och älskar allt som har med antikens Rom att göra. Antika Grekland med, men vad 17, ett gammalt språk i taget.. Så jag läser gärna detta, då man kombinerar språkplugg med att läsa om kulturen och historia. Bara jag slipper se eller höra frasen carpe diem, så är jag nöjd.

Känna mig fri

Varning för klyschor, men jag vill känna mig fri. Det är något jag inte gör nu, dessvärre. Jag antar att jag inte är ensam om detta, vi är väl alla fast i våra ekorrhjul mer eller mindre, men det finns grejer jag skulle behöva ändra på för mitt psykiska måendes skull.

Få ordning på bloggandetAtt blogga är kul! Jag vet bara inte hur man gör, typ. Jag har svamlat och fumlat mellan olika bloggar nu i flera år. Jag hade en rätt bra blogg för några år sedan men den var strängt nischad inom ämnet religion, och det märks att bloggar som mina som jag haft senaste tiden (som handlar om lite allt möjligt) inte drar lika många läsare. Då ger man lätt upp, men det ska jag inte göra nu. Skit samma hur många eller få läsare man har, jag vill blogga för att det är kul, med syfte och stajl. ;) På mitt eget sätt också, utan att bry mig om regler. Jag tänkte även bli en bättre bloggföljare och kommentator, för det saknar jag. Också en del av det charmiga med bloggvärlden.

Unna mig mer

Jag är notoriskt pruttig på att unna mig saker. Det drar så inåt helskotta i snåltarmen varje gång jag ska handla något litet till mig själv, och jag tänker mig att de pengarna ju kunde gå till "något vettigare" istället. Jag vill bli bättre på att unna mig, för det är kul. Plus att man känner att man är värd nåt. Det behöver inte vara dyrt eller ens saker egentligen. Bara nåt till mig.

Plugga foto

Ah, plugg igen! Jag vill tydligen bli stammis hos Komvux. Well, jag pluggade foto och mörkrum på tiden då det begav sig men det använder man sig ju inte av nu. Kameran jag har är annorlunda (tack och lov) och nu använder man sig minsann av redigeringsprogram. Jag har en aning om hur alltet funkar, men strukturerat plugg med uppgifter vore sannerligen kanoners.

Bli sams med maten och min kropp, och hitta idealvikten där kropp & knopp mår som bästDen här säger ju sig själv egentligen. Jag vill sluta använda mat som tröst och sluta känna förakt mot min tappra, starka kropp för hur den ser ut. Jag har redan blivit bättre på det här men än är jag inte i målet.

Så, om Gud så vill får jag kämpa vidare mot dessa mål. Det är i alla fall inga totalt orealistiska drömmar, så bara att traggla på!

Vad vill ni satsa på inom de närmsta åren? Särskilda drömmar?

2 kommentarer