Ibland är det bara som det är

Jag kan faktiskt bli lite ilsken ibland när människor sådär klämkäckt säger saker som att "-men om du mår dåligt så är det väl bara att ändra på livet då?!"
Ibland är det inte så lätt. Ibland måste man som vuxen ta ansvar inte bara för sitt eget liv, utan också för andras. Om man har barn, till exempel. Då är det inte bara att dumpa allt och starta om på ny kula. Visst finns det de som gör så, men det är inget jag vill pyssla med. Ibland måste man bita i det sura äpplet tills man hittar en annan lösning. Man kan inte vara som en fjortis hela livet som kastar allt som inte passar till hundra åt sidan, och letar efter nästa kul grej. Pratar nu om allt möjligt, t ex partner, jobb och så vidare.

Man kommer alltid att gå igenom tuffa perioder, kanske till och med år innan man får rätsida på saker och ting, men allt beror på hur man hanterar det. Man måste fråga sig vad priset blir, inte bara för sig själv utan också för andra runtomkring, om man bara kastar allt vind för våg och byter liv.

Ofta är priset för högt, och därför känns det inget vidare att få sagt till en att "-den enda som kan ändra på saker och ting är du!" Visst låter det rätt, men saker och ting är sällan så enkla och rakt på sak i verkliga livet.

1 kommentar