Burkini är ett hot mot.. allt?

Ja, hjälp. Nu är det tydligen dags igen. Nån skola som köpte in burkinis för att låna ut till nyanlända elever så de kunde lära sig simma, och Sverige körde igång en hatstorm, i vanlig ordning. Istället för att stå upp för att man helt enkelt faktiskt kan vara snäll och hjälpa folk ibland, så vek man sig tydligen för trycket.

Är det inte viktigare att tjejerna snabbt får lära sig simma, än att man dribblar om eventuella normer och värderingar? Jag förstår att det är frustrerande för inbitna, vita feminister att andra kanske lever annorlunda än de själva, och att det kanske känns jobbigt eftersom just nordeuropa fått sätta ribban för vad som är rätt och riktigt, fint och bra under så många århundraden. Men allt sånt åt sidan och tänk på tjejerna. De kanske vill lära sig simma? De kanske inte vill hamna i statistiken på drunkningsoffer för att svensk feminism dikterar att de minsann ska bada i bikini?

Sen kan vi diskutera sånt som ifall skolor verkligen ska bidra med sånt här alls, men just nu var det just för att hjälpa ensamkommande, vilket jag tycker låter som ett undantagsfall. Man har som flykting kanske inte råd att köpa badkläder till sina ungar, burkinisar kostar ju en slant tyvärr.

Idealfallet vore ju om man kunde sluta vara beroende av samhället och ifall man kunde vända sig typ till moskéer eller någon organisation som kan hjälpa. Tycker att muslimer gott och väl kunde stå mer på egna ben både vad gäller just moskéer och annat.

Summan av kardemumman; take a chill pill. Snälla.


Alltid retar man väl nån. ;)

5 kommentarer

 1. Jag är inte alls insatt i detta med burkini och liknande faktiskt. Jag ser att många diskuterar rätt eller fel kring det men jag är inte tillräckligt insatt för att säga min åsikt om det, men bra att du skriver om det så man får lite andra bilder och perspektiv av det! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla :) Ja, det är ett hett ämne som diskuteras typ av alla andra än de berörda, tyvärr. :/

   Radera
 2. Har haft så många elever med sådant att jag inte tänker på saken, förstår inte vad det är att bli upprörd över. :)

  Men ordet undrar jag över? Varför heter det just burkini? Tänker burka är (kan ha fel) när du täcker allt även ögonen?
  Det jag upplever som vanligast är väl Hijab? Känner många som använder Hijab och tänker med ordet borde passa bättre än burkini?

  Eller betyder burkini något annat än burka? Alltså att de inte har något ordmässigt ihop med varandra :)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fattar inte heller namnet riktigt. Burka är ju som sagt det där plagget de använder typ i Afghanistan som täcker precis allt inklusive ögonen. Men det kanske passade bättre att slå ihop med ordet bikini än nåt annat ord. Hijabini eller slöjini låter inte lika coolt. :P

   Vanligast är det med sjal som kallas hijab i vardagstal fast hijab i sig är en arabisk term för hela täckande klädseln och beteendet liksom. Men numera kallar man slöjan/sjalen för det. :) Men så visst är burkini också en typ hijab om man ska den riktiga betydelsen av ordet, det stämmer ju. :)

   Radera
 3. Här vet du att vi får vara ense om att vara oense! <3

  SvaraRadera