Sista vändan till presseriet, sen är vi klara med olivträden för i år..

Det känns lite vemodigt, faktiskt! Det har varit kämpigt men samtidigt så himla kul att få ta del av detta. Jag har verkligen fått en inblick i ett helt annat Tunisien. En helt annan värld, egentligen. Nu känns det lite som att "-jaha, vad gör jag nu då?"

Kommer sakna våra pass där uppe i trädkronorna, det var tungt men roligt. Matsäck med på morgonen och sen käkade vi och fikade där också. Sockersött, starkt te stod på menyn dagligen.


Men, life goes on! Nu får vi fortsätta med att planera och plantera, så nog har vi att göra. Vi får hoppas att torkan här tar slut dock, annars finns det risk att det inte blir oliver nästa år, precis som det var förra året. Ingen som inte vattnade själv hade oliver, typ. Oljan blev således en lyxvara. Den exporterades billigt till Europa men vi här i landet fick köpa den svindyrt. Är det inte sjukt?

Hur som helst, så tänkte jag skriva mer om det här, både upplevelsen och såklart oljan i sig. Jag är, hör och häpna, inte ett fan av att äta oliver, men oljan är ju helt underbar, både i mat och till hud/hår. Exempelvis blev jag av med mitt eksem på handen med hjälp av en blandning av olivolja och nigellafröolja. Men mer om det vid ett annat tillfälle!

Nu tar vi det lugnt ikväll härhemma medan mannen är på presseriet hela natten för sista gången i år.
Imorrn är det nya tag!

Förresten så ska jag såklart svara på era kommentarer, men vårt surf har tagit slut för januari så jag kan bara komma in på vissa sidor. Som t ex Blogger för att skriva inlägg, men inte på min blogg för att svara på kommentarer och hos Blogger kan man inte göra detta från kontrollpanelen.
Bara så att ni vet!

2 kommentarer

  1. Så kul att läsa :). Det är alltså olja ni tillverkar av Oliverna :). Måste vara lyxigt att ha sin egen olja :D

    SvaraRadera
  2. Vi har både pressat och lagt in. Hinkvis med oliver och ett par hundra liter olja står hos svärmor och väntar, hehe. Men ja, det känns riktigt lyxigt! Plus att man vet till 100% vad man får. Blir ju inte färskare och renare än såhär. :)

    SvaraRadera