Totalt löjliga saker som gör mig stressad

Helt orelaterad bild, bara för att vi gillar citronträd här på bloggen. :)

Alltså, det här med att ha ångest är verkligen ett kapitel för sig. Jag kan få total panik av riktiga skitsaker som liksom är rätt normala för vanliga människor, även för mig förr i tiden.
Bara kom att tänka på det i bilen idag hur man med ångest liksom lever i sin egen värld. Det gör väl alla på sätt och vis men ibland känns det som om man lever i någon egen dimension alltså.

Så, saker som egentligen är totalt NADA på stress-skalan men som får min hjärna att kortsluta:

- När det är dags att boka resa och gubben säger att han nu ska gå in på datorn & kolla efter biljetter.
Alltså borde man inte vara glad då? Jag får panik och mår illa, vill skjuta upp det så långt det går. Jag är inte rädd för själva resan (den paniken kommer senare..) men att saker ska gå fel med bokningen eller att vi bokar innan vi planerat ordentligt och så vidare. Moi = kontrollfreak.

- När jag ska betala räkningar via internetbanken. Alltså va. Jag ÄLSKAR att betala med såna där blanketter (glömt vad det heter) så att jag kan sitta och skriva, kolla (och dubbelkolla) och sen ser alla räkningar bokstavligen skickas iväg. Att pröjsa på internet är också en sån där sak jag gärna skjuter upp så mycket det bara går. Varför, liksom? Vete 17.

- När jag får oanmält besök eller om vi ska åka någonstans och någon mer ska med som inte var planerat från början. Tror det är kontrollfreaket som spökar där. Mina planer rubbas och jag får ångest.

Listan kan säkerligen göras mer än dubbelt så lång men tror det räcker såhär. Alltså hur löjligt? Ta ett chill pill, liksom. Men det är ju svårt att göra det med ångest.

Har du något sånt där normalt och vardagligt som får dig att freaka ur? Eller är jag ensam om såna här konstigheter? 

(Sen vill jag passa på att fråga er om min meny längst upp ser konstig ut? Samma med min populära inlägg-widget? Laddas inte normalt för mig nämligen. Tacksam för feedback!)

1 kommentar

  1. Jag blir också stressad när något ändras i sista minuten! Kramis

    SvaraRadera