Veckans favoriter & skämskuddeHappy sunday, fina! Nu är ju ytterligare en vecka, och helg, över. Snart, i alla fall. Jag ville bara dela med mig av 3 inlägg/nyheter jag hittat under veckan, sånt som jag tycker är intressant och inspirerande.

Så då kör vi!

- Jennifer Sandström skriver på sin blogg om hur man går från att blogga som hobby till att göra det professionellt. Det verkar dessutom som om det blir fler inlägg på samma tema. Jag kommer definitivt att följa! Särskilt spännande för någon som jag som verkligen har noll koll på det här. Jag vill lära mig mer!

- Macy's i USA kommer att börja sälja en hel linje med islamiska kläder. Det känns som om de verkligen går emot en hel del tabun och jag tror att de får förbereda sig för en rejäl hatstorm. Känns som om nåt sånt här inte skulle vara möjligt i Sverige, eller vad tror du? Vi ligger nog lite efter på den där fronten när det gäller att inkludera.
Man minns ju hur Åhléns fick stryk då de inkluderade en beslöjad modell i en reklamkampanj, så tänk om de skulle börja sälja på samma sätt som Macy's? Förmodligen ramaskri. Polarisarna skulle smälta, alla vulkaner skulle få utbrott, jordklotet skulle vända sig ut och in och hela universum skulle implodera. Typ.

- Lady Dahmer funderar kring det här med att älska sig själv. Viktigt ämne och intressanta tankar.

Sist men inte minst så måste jag bara undra vad som har gått åt helsike med Sverige, när nazister ges tillstånd att demonstrera och dessutom får polisbeskydd när de ska sprida sitt hat?
Jag antar att de skulle tillåta en IS-demo också då? Same shit, liksom.

Jag fattar verkligen inte hur de resonerar. Hur man med vilje kan stötta dessa monster. Har vi verkligen inte lärt oss ett skvatt av historien?

3 kommentarer

 1. Förstår hur du tänker kring demonstrationerna, men alla har rätten att demonstrera = yttrandefriheten dom får inte polisbeskydd. (Alla demonstrationer föranmäls ju).
  Polisen är där för att se till så att det inte blir bråk som med alla demonstrationer. Försvarar inte detta på något sätt bara att så funkar det. Oavsett sjuka budskap. Så vad är tanken egentligen? Bättre att det är en "föranmäld" demonstration "under kontroll" än en som inte är det där tusentals människor kan skadas. Antar att det finns "någon" sort mening med detta.
  Svar: Ja det är helt sinnessjukt och skrämmande att det också har blivit en "innegrej" att dricka energidryck.
  Ja bara det är ju ett tecken på att det inte är hälsosamt!
  Var gärna med och sprid ordet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men det är ju det som är grejen. Sverige åtog sig efter andra världskriget att förbjuda (dvs kriminalisera) organiserad rasism och nazism. Tror det var hos FN. Så egentligen ska inte nazism skyddas av yttrandifriheten, då det är ett brott i sig. Ändå skyddar man dem trots att man *inte* skulle göra det. Vi får ju på näsan av FN just för detta, att vi är för lama mot rasism. :(

   Radera
 2. Åh, jag hade missat det i Jennifers blogg. Tack för tipset! :)

  SvaraRadera