Ett glapp i arkivetHej på dig! Nu kanske du undrar varför det är ett sådant stort, gapande hål liksom mellan inläggen här? Inlägget innan detta postades den andra mars och nu är det helt plötsligt den 24: e april.

Jorå. Det har sina anledningar.

Som du säkert räknat ut om du läst inlägget innan så huserar jag numera på eget webbhotell med Wordpress. Men. Jag har bestämt mig för att ha den här bloggen som ett backup-arkiv, utifall jag skulle tröttna på Wordpress en dag och vilja byta tillbaka.

Tyvärr är det inte det lättaste att exportera en WP-blogg till Blogspot, därför gör jag som så att vissa inlägg postar jag här med, samtidigt som jag postar dem där borta. Inte alla (struntar i reklaminlägg och korta trista vardagsuppdateringar) men de viktigaste som jag vill behålla. Jag vill helt enkelt inte köra exportgrejen på Wordpress eftersom 1. det är krångligt och man måste använda sig av tjänster från tredje part för att omvandla filformat och 2. bilderna från bloggen måste man ladda ner och ladda upp igen I VARJE INLÄGG separat. Så vi snackar om 1 års bloggande. Stora bilder som ska laddas ner i en fil, dvs typ krascha hela det tunisiska internet och sen måste jag ÄNDÅ sitta och ladda upp varje bild i respektive inlägg.

I think not.

Så vi tar detta som en lösning istället. Min lilla backup ifall jag vill eller måste lämna webbhotell och WP bakom mig en dag. Jag vill ICKE börja om med ny blogg på ny kula.

Vill man göra såhär så får man se till att man gör 2 saker;

1. Ställ in bloggen på privat så att endast du kan läsa. Det blir bara förvirrande om en läsare googlar efter din blogg, hittar arkivet/backupbloggen och går in där och läser istället.

2. Ställ in så att sökmotorer inte hittar backupbloggen! Detta är viktigt, för tydligen blir t ex Google arg på en om man postar dubletter på olika sidor. Vilket man kan förstå.

Så där har vi det! Förklaringen till glappet mellan inläggen och varför jag inte har exakt alla mina gamla inlägg här som jag skrev på min Wordpress. Men som sagt, det viktigaste har jag fört över! :)

Inga kommentarer