Nya kompisar i hönsfamiljen och tokiga namnMen hallå där! Sitter du också och filosoferar över höns som heter Samantha Fox och tuppar vid namn Janne?

 Nähä, ok…

 Men ja. Här har mannen (min shoppingtokige man) utökat vår Fjädriga Familj med en tupp och 5 hönor. Namnlistan på alla söta fjäderfän är as follows:


Tuppar: Janne (vår förste tupp) och nykomlingen Rocky. En stor, guldgrå snygging som blir bortjagad av lille Janne nästan jämt. Janne springer efter honom där som en tok, hälften så stor och med sina tre (!) stjärtfjädrar fladdrandes i vinden. Liten men tuff!

Höns (de första vi köpte): Britten, Kerstin (hon som hade kycklingar), Lili & Sussi (2 väldigt lika hönor).

Nya hönorna: Sophia Lor-Hen (den svartvita, efter denna historia, gubben tyckte den var söt om än sorglig, så hans favorit fick samma namn), Goldie, Fru Gullefjun (hon med fjädrar ner över benen, syns på bilden högst upp), Karin (väldigt lik Kerstin) och så en sammetsgrå snygging som heter Samantha Fox, eftersom båda tupparna började tråna efter henne direkt, haha.Sen har vi då 3 av Kerstins kycklingar (de enda som är kvar av 8) som inte har namn, samt de tre musketörerna som vi köpte som små som är i samma ålder som Kerstins kids.
Dessa småttingar har inte fått namn än men det kommer väl. De är söta de små liven, vi köpte dem som sagt som små och de har hållit ihop sedan dess, utanför Kerstins flock. De har bildat sitt egna lilla gäng, liksom.
En vit med svarta fläckar, en svart med vita prickar och en mörkbrun.

 Nu känns det lite som om vi har ett zoo här, man sitter där på verandan och ser bara höns överallt. Men det är charmigt såklart och det känns himla skönt att se dem gå fria och sprätta, eller ligga och rulla sig och njuta i nån grop under ett olivträd. Ett himla sjå med att plocka ägg dock.. Men det är ett rätt trevligt "problem" att ha.

På tal om olivträd så har de blommat utan att vi märkt nåt! De blommar bara lite längst upp i trädkronorna så vi har flyt om vi får tillräckligt med olja till oss själva nästa gång. Men så är det tydligen ofta, att får man full pott med skörd ett år så blir det sparsamt nästa. Räknar man med att det varit rätt torrt dessutom så är det inget att bli förvånad över. That´s life.

Inga kommentarer