Pluggsug och tunga beslutHej på dig! Veckan är snäll mot dig, hoppas jag? Själv har jag grubblat och funderat en hel del. Jobbiga grejer, nåt som måste göras men där det knappast är att välja mellan bra och dåligt, utan att välja det mindre jävliga av två svåra alternativ.

Det är hårt när ens beslut kommer drabba andra, men ja, välkommen till verkligheten som förälder.

Men det var ju inte främst mina bekymmer jag skulle snacka om (det får bli ett annat inlägg längre fram) utan hur otroligt sugen jag är på att börja plugga igen! Drömmen om att bli behandlingspedagog dröjer sig kvar och känns rätt ända in i benmärgen. Känns som om jag inte behöver fundera så mycket där.

Det är med stor sannolikhet ett jäkligt tungt jobb emellanåt, att stötta människor som har det svårt och försöka leda dem rätt i livet, men fasiken så fint. Jag har lustigt nog med min sociala ångest länge tänkt att jag absolut inte vill jobba med människor, men jag vill ju hjälpa! Det här liksom går långt utöver och bortom min ångest. Skit i den, liksom. Den kan jag ha på fritiden, haha.

Men jag vill jobba med att hjälpa människor som har det svårt. Punkt och slut. Oavsett om det handlar om att jobba på kvinnojour (en dröm), med flyktingar, inom kriminalvården eller med missbrukare. Det är en så pass bred grej att man tydligen i princip kan välja att jobba med det som passar en bäst.

Det känns som om jag har en hel del att ge då jag har rätt tunga erfarenheter själv på det planet. Sen skadar det nog inte att man har vidgat sina vyer en hel del kulturellt och att man har en annan religiös bakgrund. Det tror jag hjälper, faktiskt. Inte för att man skulle typ missionera på folk (heck no) men att man kanske lättare kan se saker och ting ur andras perspektiv. Inte alla i Sverige är ju födda där eller har kristen bakgrund, liksom.

Språk har jag ju också i bagaget. Svenska, engelska, tyska, hjälplig arabiska och franska som jag tänkte lägga till i verktygslådan. Finns ju att köra på distans på komvux medan man pluggar det andra. Förresten så tänkte jag börja med ett par kortare kurser på komvux för att se om detta är rätt område för mig, men jag har inga större tvivel där. Men kanske också för att komma igång med pluggandet igen efter att ha varit hemmafruga så länge. Självförtroendet behöver pysslas om lite, om man säger så. ;) J
ag behöver nog se att jag verkligen kan, innan jag kastar mig in i en flerårig utbildning. Låter konstigt, det är ju klart att jag kan, men jag tror det skulle kännas tryggare helt enkelt om jag körde lite uppvärming först. Vande mig vid högre tempo, inlämningsuppgifter, deadlines osv.

Så jag inte blir helt chockad sen, haha. Sen är det ju det där med att jag kanske måste bli tryggare i mig själv först och där tror jag att en mjukstart skulle hjälpa. Så jag hittar tillbaka till den där pluggskallen jag hade i gymnasiet, som gav mig bra betyg trots allt. ;)

Ah, vilken dröm. Har inga som helst "utbilda mig till det som kan ge högst lön"-ambitioner, nu är jag ju tant och vet att pengar inte är allt. ;) Man ska göra sånt man älskar, annars är det inte värt det.

Inga kommentarer