Dags att bygga fågelskrämma & hänga upp CD-skivor i trädenGod morgon! Happy Monday, hehe. ;) Hoppas du får en fin start på veckan! Själv börjar jag med att sitta hemma, det verkar som om jag tog över makens magsjuka så jag kan lika gärna ta det lugnt.

Hur som så var jag ute på odlingen igår och då jag skulle gå runt och titta på träden och hur de växer så såg jag en misstänkt hög med grå fjädrar under ett träd..
Jag gick närmare och kollade och efter en rätt noga koll i högen så hittade jag ett huvud. Inget annat. Inget blod eller några kroppsdelar, bara rena fjädrar och så det lilla huvudet.

Efter lite efterforskning så upptäckte vi att det var vår lille kille, en av de tre musketörerna som vi kallar dem. Vi köpte dem i ungefär samma ålder som Kerstins bebisar, när de var små. De var så små att man kunde hålla dem i handen. De nya tre fick vi hålla åt sidan för Kerstin såg dem som ett hot även fast de också var bebisar, så det blev så att de här tre höll ihop tajt. Lillkillen som blev dödad, en jättesöt liten vit tupp med svarta och grå fjädrar här och där, sen en mörkbrun liten höna med rolig frisyr och så en svart med vitt i. Men då såg vi efter upptäckten av fjäderhögen att lillkillen saknades, det var bara de andra två som gick runt där tillsammans.

Så, eftersom den skyldige förmodligen är en örn (vi har ju haft problem med det förut och dessutom sett den när den landat här för bara ett par dagar sen) så tar vi till de enda medel vi har och sätter upp fågelskrämma och hänger upp cd-skivor i snören på olivträden där hönsen brukar vara. Man kan ju inte garantera något men NÅNTING vill man ju försöka med, annars kommer den där fågeln att komma tillbaka hela tiden nu när den lärt sig att det finns buffé hos oss.. och vår tomt är närmast till ödemarkerna så därför har grannarna aldrig problem med örn. Så bara att försöka skydda de små liven.

Så är det i alla fall. Naturen är hård, på alla sätt och vis. Hoppas nu att våra andra småttingar får vara ifred.

Förresten ligger en av hönorna och ruvar på ägg. Det hon inte vet är att det är fasanägg, haha. Får se hur det går, om det funkar. Vår fasan lägger ägg men hon bryr sig inte om dem så gubben min stuvade in dem under Britten istället. Vem vet, kanske det funkar? :)

Inga kommentarer