Varför jag alltid rekommenderar Blogger.com

Hej på dig! Allt väl, hoppas jag? Isåfall, let's talk bloggportaler! Vilken är bäst? Den frågan ploppar upp i stort sett dagligen på diverse forum så som FB-grupper där bloggare håller hus. Många är vi som startat upp bloggar bara för att sitta där sen och inse att det blev pannkaka av alltihop, för vår bloggportal inte håller måttet.
Är det inte buggar som gör att själva bloggen inte syns eller att inlägg försvunnit, så är det bristfällig design eller taskig support som aldrig svarar när man sitter där i panik för att allt gick sönder.

Blogger.com är den bästa portalen

Modigt sagt? Kanske. Men jag har hängt här i 10 år nu, och det är 10 problemfria år, ska tilläggas. Det tycker i alla fall jag är rätt imponerande! 
Som med allt annat så har såklart även Blogger för- och nackdelar så det blir liksom vad man gör det till. Men vi gillar listor härinne så vi kan ju dela upp det i punkter, shall we?

Det positiva med Blogger/Blogspot

1) Det är gratis. Duh.

2) Man har i stort sett 100% kontroll över designen, både koden och layout-designern. Man kan få sin Blogger-blogg att se hur enkel eller hur proffsig ut som helst!
3) Det finns otaliga snygga designer att ladda ner och köpa. Vill man köpa en och få en rejält proffsig blogg så brukar de vara rätt billiga. Tror min här kostade 6 dollar med obegränsad support.. Spana in etsy.com för mer.
4) Ytterst minimalt med buggar och problem. Mina bloggar har aldrig legat nere, jag har aldrig behövt kontakta support, det har aldrig försvunnit inlägg och det har aldrig varit problem med att kommentera. Sen är det ju Google som ligger bakom så är det något som skulle gå sönder, så lagas det..
5) Himla högt i tak vad gäller tillåtet innehåll. De är väldans toleranta på Google och vill man ha en blogg om t ex kriminalfall eller liknande som i stort sett alla andra bloggportaler ratar - Blogger is your man. Man kan till och med välja att lägga till en "landningssida" så att den som besöker blir varnad om att bloggen innehåller vuxet innehåll. Vilka andra portaler tillgängliga i Sverige har det? Ingen, vad jag vet. De gillar däremot att radera bloggar. Inte så kul när man lagt ner en massa jobb.

6) Typ forever and ever lagringsutrymme. Bilder laddas upp på Picasa och de har såklart en gräns. Men tydligen räknas inte bilder som är upp till 800 x 800 px vilket innebär att har man sina foton i normal bloggstorlek så att säga så tar utrymmet aldrig slut. Kan tilläggas att jag har haft alla möjliga storlekar på mina bilder genom åren och från 2008 när jag började tills nu så har jag alltså använt 1% av lagringsutrymmet. Så det räcker nog ett tag.
7) De har förbättrat bloggverktyget avsevärt så att även vi nu kan tänka på SEO när vi skriver. Wihoo! Nu kan vi lägga till beskrivningar osv till inläggen och lägga till titeltext/alternativ text på våra bilder så att det hittas i sökmotorerna. Många verkar tro att Blogger-bloggare gynnas i Googles sökresultat just för att det är Google som äger Blogger, men så är alltså inte fallet vad jag förstått. Vi måste tänka i SEO-banor som alla andra men nu har det blivit lättare!
8) På tal om bloggverktyget så är Blogger extremt lätt att förstå sig på. Jämfört med andra gratisportaler är denna inläggsredigerare min favorit.
9) Man slipper reklam! Detta är jätteviktigt för mig och det var anledningen till att jag dumpade Blogg.se. De dränker ju sina bloggare i reklambanners! Jag minns för hundra år sedan cirka när jag hade en islamblogg, och så var det reklam för rakhyvlar över hela min blogg med en naken kvinna.. Haha! Såg inget vidare ut. 
10) På tal om reklam så får man på Blogger ha vilken reklam man vill (förutom extremt mycket reklam för porrsidor..) och det är något en del portaler är snåla med. Bloggar man på Wordpress.com (Wordpress gratisportal) får man inte ha reklam eller banners alls. Jobbigt om man tänkt sig att tjäna pengar på sånt.

Så då tar vi det negativa för att vara lite rättvisa..

1) Man är ju inte sin egen. Bryter man mot reglerna så blir man varnad, men fortsätter man så kan de helt enkelt radera ens blogg. Goodbye! Men är man en normal och snäll bloggare så ska det inte vara ett problem. Men som sagt, sålänge man kör med bloggportal så har man inte 100% kontroll över sitt innehåll. Det är visserligen inget som har specifikt med Blogger att göra, men slänger in det här ändå för det är en rätt viktig aspekt.
2) Det saknas en specifik app för Blogger om man kör med Iphone. Android har en app, men inte IOS. Fråga mig inte varför, de hade en men den togs bort. IOS-folket bloggar med Google Play-appen istället. Ingen aning om hur men Blogger finns tydligen integrerad där. Jag har en Iphone 4s så jag kan inte ladda ner Google Play, jag klarar mig i alla fall bra med att blogga på datorn.
3) Vi har inget community. Precis som de som kör med eget webbhotell är Blogger-bloggare mer på egen hand. Jag tycker dock att det är helt i sin ordning, jag klarar mig utan spamkommentarer och min statistik har helt ärligt blivit bättre sedan jag flyttade iväg från communitys.
4) ....

Ja, alltså, jag kom inte på mer, helt ärligt. Haha. Hela två negativa punkter.. Men ja, det finns ju en anledning till att jag alltid kommit tillbaka hit när jag varit och utforskat andra portaler.
Jag sitter och kliar mig i skallen och ser ut som ett frågetecken när jag ser att folk dras till portaler med konstanta problem när det finns en lugn och trygg en där man får blogga utan konstanta gupp i vägen.. 
Men Blogger är inte trendigt som exempelvis Nouw, trots att det är en mycket bättre och mer stabil portal. Så ungdomarna fortsätter att dras till dessa nyare ställen, fortsätter att ha bekymmer och jag då, jag min gamla tant sitter här och ser på, från Bloggers trygga klippa. ;) 
...och jag fortsätter att rekommendera Blogger, kanske är det någon som lyssnar tillslut? :)
_______________

Häng med!
Instagram | Bloglovin' | Pinterest

Inga kommentarer