Det väljer jag helst i garderoben

Hej finis! Det vart visst lite av en bloggpaus igår, men det fick bli så efter det senaste inlägget, kände jag. Behövde andas lite där. Men nu kör vi igång igen! Dagens lucka i Kajsons julkalender är “det väljer jag helst i garderoben” och då kan jag ju säga på rak arm att långkoftan är ett måste, always. Tunna sådana på sommaren såklart, och tjocka på vintern. De är ofta räddaren i nöden när man har ont om långärmade tunikor, såna är inte alltid så lätta att hitta nämligen. Med långkoftor kan man ju ha vilken t-shirt som helst under så det är praktiskt.

En standard jag med en trist tröja 😛

Annat som är jag klädmässigt:

 • Sköna svarta byxor. Jag har några “jeans” men riktiga jeans avskyr jag. Finns det nåt mer obekvämt? Jag använder de som är med stretch och resår. Love me some resår i midjan. 😛
 • Svarta sandaler. Har mina nya favvisar nu men innan var de ett par mjukisar i läder från Ecco. De är så utslita nu så jag har dem på mig bara när jag måste gå mycket, t ex när vi är ute på lite sightseeing eller när jag reser. Sköna som 17.
 • Den enfärgade slöjan. Jag ser HEMSK ut i mönstrade slöjor, och jag fattar inte varför.
 • Min enorma handväska som extraknäcker som kameraväska.
Trygga Sverige
Långkoftan i högsta hugg!

Som man kan se är min stil just nu rätt boring. Jag har svårt att hitta kläder (plus size, lång + att allt måste vara långärmat och någorlunda löst) så det är inte så kul för mig att gå och handla kläder. Kommer sällan hem med nåt plagg och får snällt använda det jag redan har, så jag blir bara arg och besviken. Jag som älskade att gå i klädbutiker förr hatar det nu. Gubben min försöker få mig att ha piffigare och snyggare kläder med mer färg osv men försöker förklara liksom att det FINNS inte. Jag letar och letar men hittar ju aldrig något som passar!? Ska förhoppningsvis börja shoppa online sen i Sverige och shoppa smart. Kalla årstiden är liksom den tiden då det finns kläder till mig, att försöka handla på sommaren när allt är minishorts och crop tops är liksom ingen större idé. Att handla online är nog förresten tusen gånger bättre för mig även på andra sätt då jag kan kolla igenom allting i lugn och ro och slipper få ångestattacker inne i röriga butiker med en massa folk. Det har nog lite med saken att göra också, att jag aldrig hittar nåt, för jag pallar inte och ger upp.

Nåja, det var lite om min stil. Det är inte vad jag helst har på mig utan det jag har. Min riktiga stil och det jag helst har på mig egentligen, det är en helt annan femma.. 😉


Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

You may also like

72 kommentarer

 1. Jeg tror du må til London, der er utvalget mye større og det har forskjellige skalaer på størrelsene. Det er kjipt å ikke få tak i klær.

 2. Älskar också långkoftor, det är bekvämt, och praktiskt o passar till det mesta. Jag tycker dock jeans är skönt o bär det ofta

 3. Bloggpaus kan man behöva ta ibland, och jag gör det ganska frekvent! 😀 Ja långkoftor är väldigt praktiska. Använde såna väldigt ofta förr, men sen tyckte jag det blev lite fel när jag hade snygga byxor som inte syntes under koftorna. Jag kan förstå att det kommer bli roligare att handla kläder i Sverige om utbudet är bättre här 😀 (Jag vet ju noll om utbudet där du bor).
  Lillan Kind postade nyligen…Precis den rätta julboostenMy Profile

  1. Utbudet här är sorgligt, franska storlekar är så mini! 🙁 Kan inte köpa kläder alls här, stor och ståtlig som jag är, haha.

 4. Tycker det ser väldigt snyggt ut det du har på dig på bilden, inte alls tråkigt! Såg ett avsnitt på Follow This på Netflix där man talade om trenden Modest Clothing, ska tydligen finnas massor av Inspo på youtube, men det kanske du redan vet 🙂

  1. Tack <3 Nej det har jag nog missat 🙂 Kul att det finns utöver den religiösa sfären så att säga. 🙂 Kanske utbudet blir större 😛

  1. Jag har intresset och viljan, men kan inte just nu 😛 Frustrerande, haha. Men ja, bekvämlighet får ändå alltid gå först! Är för gammal för att gå runt och vara obekväm i mina kläder och skor. 😛

 5. Ja jösses, jeans. Hade en lång period som yngre när jag hatade jeans. Sen hade jag det ett tag men är av igen. Jag vill ha sköna mjuka byxor. Tycker jeans ofta är så hårda.
  Känner också ofta att jag inte hittar nåt i butik. Shoppar nog till 90% via nätet!
  Elisa postade nyligen…Viktigt besökMy Profile

  1. Jag känner mig instängd och blir sönderskavd. Min mage och midja är inte gjorda för traditionella jeans, kan man säga.. 😛

 6. Kan vara svårt att hitta kläder då man inte följer “mallen” känner precis samma sak just nu då jag har gått upp lite för mycket i vikt. Vet också vad jag vill ha, men tyvärr funkar det inte just nu

 7. Jag tycker du passar jätte bra i enfärgad slöja så nu blev jag lite nyfiken på att se dig i en mönstrad, haha. Jag går nästan alltid i mjukisbyxor, en oversized t-shirt och en oversized hoodie 🙂

 8. Onlineshopping är verkligen toppen! Utvudet är större och man kan prova hemma i lugn och ro. Perfekt! Jsg gillar också långkoftor (fast bara på vintern) och stretchjeans. Perfekta vardagskläder!

  1. Ja, jag ska satsa på det! Tror det är roligare när man känner att det FINNS kläder att köpa liksom och man kan kolla allt ifred. Affärer är så röriga och jag hittar inget för allt känns så huller om buller..

  1. Det är det som är irriterande, att det ska vara så fasligt svårt att hitta sånt som passar. Inte så kul att köpa klädesplagg bara för att de passar, inte för att de passar OCH är sånt man tycker är snyggt 😛
   Träningskläder är så bekvämt så det är fullt förståeligt ju 😉

 9. Kul inlägg, intressant att läsa liksom!
  Jag har också en stor handväska , men det är ju galet skönt liksom. Man får plats med mycket och kan packa ned nått åt en vän med!

  1. Jag har hatkärlek till min stora handväska. Älskar att systemkameran och allt annat jag behöver kommer med, hatar att jag typ måste dyka ner i den för att hitta något! Och vem hittade på att väskfoder ska vara mörkt? Jag går vilse i min egen väska, haha.

  1. Tack, ska kolla! Har spanat där förut men glömt bort det totalt.. 😛 Har för mig att de var prisvärda också.
   Vi pyser förhoppningsvis i juni. Så lång tid tar det att få katterna resklara tyvärr.. 🙁 Beroende på katterna så kanske jag och barnen åker i förväg, vi får se.

 10. När jag jobbade som förskollärare var kofta ett måste för att skydda sina egna kläder under. Det var enkelt att ta bort när man gick hem från jobbet. Kofta både skönt och smart.

  1. Tack snälla du <3 Jag bär sällan svart slöja numera, innan bar jag alltid svart. Men jag passar inte i det, det ser för allvarligt ut liksom. 😛

 11. Jag tog också en bloggpaus igår. Inte med flit utan jag glömde att publicera mitt inlägg som har hade skrivit haha! 😀 Jag sätter helst av allt på mig en klänning. Älskar klänningar och önskar att det var passande att bära en varje dag 😀 // Petra Elisabeth

  1. Hoppsan, ja så kan det ju också bli 😛
   Önskar att jag gillade klänningar men det är så inte jag.. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.