Intryck

Halloj! Deltar i Fem en fredag i dag tänkte jag, och du kan såklart också hänga på! Ränn över till Elisa och länka!

1. Vad är svårt att tro om dig genom att bara titta på dig?
2. Vilket första intryck brukar du oftast få av någon?
3. Vilket första intryck tror du folk får av dig?
4. Vad har du sett mest av under veckan?
5. Vilken påverkan tror du att du har på folk runt omkring dig?


1. Att jag är en mes? Jag är lång, "ståtlig" och syns verkligen även fast jag vill krypa ihop och gämma mig. Så att jag är mesigt snäll är nog inget man förväntar sig.

2. Supersvårt att svara på. Brukar känna rätt snabbt både vad gäller människor och platser om jag trivs med personen/på platsen eller inte. Jag har haft kungligt fel i min ungdom dock, en människa jag satte på piedestal som visade sig vara en narcissist när man väl lärt känna hen ordentligt. Så visst kan intryck visa fel.

3. Blyg, osocial och otrevlig. Detta är alltså sådant jag fått berättat för mig. Mitt smeknamn i gymnasiet var ju bitchen som sagt. Jag var galet mode- och sminkintresserad + blyg och introvert = jag var en bitch som såg ner på folk.
Har samma bekymmer fortfarande här i Tunisien, trots att jag numera ser ut som en typisk hemmafru. Här ska man ju kindpussas och prata tills munnen ryker även med främlingar men jag är inte sån. Så jag är otrevlig, har jag hört. Jag gör mitt bästa med att hänga med i de sociala koderna trots att det är psykiskt jobbigt för mig men får bara tillbaka att jag inte duger.

4. Min datorskärm. 

5. Överlag tror jag att jag, trots att jag själv är hysterisk, kan lugna ner andra rätt bra när jag själv känner mig i balans. Jag är väldigt logisk när det gäller andra och deras mående och problem, jag kan bara inte hantera mig själv särskilt bra. Tyvärr så är jag duktig på att snappa upp andras mående och på samma sätt är jag duktig på att sprida min egna taskiga energi när jag mår dåligt, och det sprider sig fast det såklart inte är med meningen. Precis som jag tar plats rent fysiskt så känns det som att även mina energier gör det på något sätt. Låter skumt, I know!

4 kommentarer

 1. Hej, du låter som min dotter, när hon var yngre var hon den som tog hand om alla kompisar som mådde dåligt men glömde bort sig själv. Förstår att du inte har det helt enkelt när du balanserar mellan två olika kulturer. Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har sina utmaningar kan man säga. :)
   Tack detsamma :)

   Radera
 2. Vilka intressanta svar du ger på dessa frågor. Jag som tyckte dom var svåra att svara på läser med beundran hur enkelt o intressant du svarat.

  Ha en fin lördag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja det var en liten utmaning att svara på, håller med :)

   Radera