Nya familjemedlemmen


God morgon! Jag ville bara titta in och presentera vår nya bebis! En Honda Africa Twin, minsann! Tillverkad -02, precis den modell gubben drömt om sedan den kom ut. Min man har varit lite förtryckt av mig nämligen, för jag förbjöd honom att åka motorcykel under alla år, av rädsla. Han då som har kört hoj sedan ungdomens glada dagar har längtat och längtat. Så fann han denna pärla som han köpte för pengarna han kämpade ihop med jobbet i Sverige förra året. Inte en dyr affär, men ändå. Det kommer väl kosta sen med alla små grejer man ska byta ut för att få den exakt som man vill ha den. Men det gör inget. Jag har lugnat ner mig och unnar honom definitivt detta. Under alla år har han bara haft ögon för oss och har aldrig haft någon hobby eller umgåtts med kompisar, så jag tycker nog att det är dags för honom att ha något som han brinner för som är hans.

Planen är att ha den här för nöjesåk såklart men också för att resa med, tillsammans. Utforska Sverige, norden och kanske ännu mer. Campa, vara ute i naturen, träffa kul folk, umgås. Efter alla år behöver vi tid ihop, och att få göra det med något som han älskar blir ju bara guldkant!

Så nu sitter jag och slörpar i mig info om motorcyklar, främst AT då. Jag kan ingenting om sådant, jag vet bara vilken ände av hojen som är fram och vilken som är bak, så detta är riktigt intressant. Dessutom tycker älskling att jag också ska ha mc-kort men jag har ju inte ens körkort för bil än så det får dröja ett tag. Å andra sidan tog min gymnasiekompis som är ett år äldre än mig precis sitt körkort så det är väl aldrig försent egentligen om man tänker på åldern. Jag skulle nog inte vara den första som börjar köra vid 40, fast de flesta har ju börjat ett tag innan, om man säger så.

Spännande är det i alla fall! Känns som en kul förändring bland alla andra nya äventyr vi står inför. Och på tal om kul så kom tillslut katternas provresultat och all info stämmer, så nu väntar vi bara på att tiden ska gå och vi kan fylla i intyget hos Jordbruksverket här strax innan vi reser. Stor sten som föll från axlarna där!

30 kommentarer

 1. Alla behöver en egen hobby. Samtidigt förstår jag din oro. Det kan sluta illa om oturen är framme.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är viktigt med en hobby har jag insett nu :) Gubben är 100% inställd i alla fall på att köra ansvarsfullt, med skydd och att vara försiktig. Han har inte det där suget längre efter att speeda runt som en galning och köra på bakhjulet.. :P Men visst kan det sluta illa, det är ju det läskiga. Gäller att vara riktigt försiktig.

   Radera
 2. Ååh sikket vrålåk Jag är lite rädd för motorcykel faktiskt Vet inte varför

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite läskigt är det! Älskar allt vad stora maskiner heter men visst har man respekt. Jag har precis lärt mig köra moppe för jag var rädd innan. Visade sig vara riktigt kul! :)

   Radera
 3. Menn åhh så avundsjuk, vill ha en motorcykel, så lätt att ta sig fram i köer osv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, fast zickzacka i köer får han inte göra för sin fru :P

   Radera
 4. Men åh så spännande! shoppas ni får underbara resor tillsammans på den då!

  SvaraRadera
 5. Vad fin motorcykel, mannen kom själv hem med en Criss för skoj skull , män och deras leksaker

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Men jag unnar honom det ändå.. Han har varit utan nu i 20 år typ :P

   Radera
 6. Åh så häftigt...jag tycker att det verkar vara en sån frihetskänsla med motorcykel...har åkt en gång bara, på en Harley som en MC-knutte i ordets rätta bemärkelse, hämtade mig med när jag blev kidnappad till min möhippa :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande! Har bara åkt när jag var liten, med en släkting. Skulle få åka med mammas man som hade en Harley men jag passade inte in i deras skyddskläder så då struntade jag i det. Jag är lite petig med sånt :P

   Radera
 7. Men vad roligt och spännande att ni köpt motorcykel. Du kanske hoppar över körkort för bil och går direkt på MC-kort istället. Inget är ju omöjligt. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte om man får det ens :P Men why not om man kan? ;)

   Radera
 8. Det är ju lite läskigt med motorcyklar och mopeder, så jag förstår dig helt. Men vad skönt att du har kunnat bearbeta den rädslan/oron. Det låter som att du har en sån fin inställning till din mans intresse. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Ja jag är inte lika paranoid längre och nu är mannen äldre och har en sundare inställning till fart :P

   Radera
 9. Oh titta där sicken pärla, nu har ni nya roliga aktiviteter framför er =D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ska bli spännande :) Fin är den :D

   Radera
 10. Förstår att du har tyckt att det har varit läskigt. Då är han nog jätteglad nu när han fått köpa en ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Överlycklig! :D Ska jag vara ärlig är jag också glad för den :P

   Radera
 11. Killar gillar att leka med sådant hehe hoppas du fått en fin påsk ☺️

  SvaraRadera
 12. Det e ju så kul med hoj . Jag har oxå tänkt o ev skaffa hoj om några år . Min syster har en o hennes sambo . De e roligt o få åka med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Häftigt! Ja det är riktigt kul :)

   Radera
 13. Ja nu vart han nog som barn igen😂

  SvaraRadera
  Svar
  1. O ja :) Vi tycker båda att det ska bli jättespännande :)

   Radera
 14. Det må jag säga är en rolig ny familjemedlem!😄 Förstår makens glädje, och jag vet att även min make gillar just den modellen även om vi aldrig haft en AT. Vi har haft mc till och från under åren, och jag övningskörde ett tag. Men så rann körkortstagandet ut i sanden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är den fin :D Han velade ett tag mellan en AT och en Transalp men tillslut vann pojkdrömmen :P

   Radera
 15. Men du så roligt :D. Förstår att han kände glädje där över sitt nya vrålåk :). Jag skulle också vilja prova att köra men är nog för feg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag är också feg kan jag säga. Gubben fick tvinga upp mig på moppen för att jag skulle lära mig att köra. :P Dessutom fick jag träna offroad så det var ännu svårare haha. Men nu kan jag! Så kanske jag vågar testa sen när jag vant mig vid att köra bil och har vägvana och är van vid hojen.. :P

   Radera