Straffa inte barnen

Ingen har väl missat snacket som går kring de stolpskott som joinat IS. Nu senast handlar debatten om terroristen Skråmo som tillsammans med sin fru drog sina 4 små barn till Syrien. Nu är de en syskonskara på 7 och de är föräldralösa. De befinner sig i läger i Syrien, undernärda. Deras morfar försöker nu få hem dem till Sverige.


Det finns de som menar att man ska "låta barnen ruttna" på grund av vad deras föräldrar gjort. Som om de bär skuld, som om terrorismen sitter i deras gener och att de därför inte är värda att räddas, eller rentav ses som en fara själva.

Det är små barn vi pratar om. BARN.

Straffa inte barnen, de har ingenting alls med detta att göra. Att låta dem leva i otrygghet i Syrien, sjuka och undernärda, är inte ett alternativ. Andra europeiska länder har faktiskt hämtat hem barn, och låtit föräldrarna stanna i lägren. Varför kan man inte vara lika barmhärtiga i Sverige? De har dessutom ingen, de är föräldralösa för 17.

Skam på torra land hur hjärtlösa en del kan vara.

2 kommentarer

 1. Jag har lite samma inställning som sig, barnen är oskyldiga. Dock så misstänker jag att om man tar hem barnen men lämnar föräldrarna kvar så bryter man mot barnkonventionen. Jag undrar lite dessutom hur barn som separeras från sina förändra kommer att se på samhället senare i livet. För oss är Daesh terrorister men för barnen så är de ju mamma och pappa..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte hur det är med barnkonventionen där faktiskt. Andra europeiska länder har hämtat hem barn. På samma sätt tvångsomhändertas ju barn av socialen i Sverige, t ex. Kanske måste det till särskilda lagar och undantag för sådana här extrema fall.

   Jag tror nog att det är bättre att ta hem dem så snabbt som möjligt, faktiskt. Hjärntvätten och hatet mot utomstående fortgår även i lägren. Ju längre de sitter där, desto sämre för dem på alla sätt och vis. Kan man ta hem barnen snabbt så kan man börja med avprogrammering. Plus att de behöver ju inte hamna hos främlingar heller, det kan lika gärna handla om att bo hos lämpliga släktingar. Tror nog att den allra största delen av terroristerna har föräldrar hemma som skulle vilja ha hem sina stackars barnbarn åtminstone.. :/

   Radera