Att lämna det gamlaUtsikten som snart kommer att vara ett minne blott. 

Jag har sådana blandade känslor kring allting här i mitt liv i Tunisien, så mycket skit som har hänt och saker som skulle ha fått ett normal människa att säga stopp hundra gånger om, men jag har bara hållit tyst och väntat på bättre tider. Ibland undrar jag om jag har ett sjukt imponerande tålamod eller om jag bara är korkad.

Jag kommer alltid att ha Tunisien i ryggmärgen, det är ett land jag föll för redan när jag kom hit för första gången, men det var så mycket som gick fel, så mycket med mig som person när jag kom hit som gjorde att jag helt enkelt inte hade tillräckligt med skinn på näsan. Jag skulle ha väntat med att flytta hit om jag vetat. Importerat gubben till Sverige istället. Men det gick inte och jag var dessutom så naiv. Och det som händer med naiva personer är att andra gärna tar tillfället i akt och trampar på dem. Jag var en spillra på grund av allt som hänt i Sverige innan jag flyttade och jag var lätt att ta makt över på grund av det. Hade jag inte haft min gubbe på min sida här så hade jag aldrig orkat. Jag vill seriöst ge mig själv en medalj för att jag faktiskt gjorde det.

Jag klandrar även mig själv för att jag lät den där personen förstöra så mycket, lät hen ta så stor plats. För vederbörande gjorde det ju för att jag lät det ske. När jag bara skulle ha sagt stopp och låtit det bära eller brista. Eller helt enkelt låtit det rinna av mig, men jag var som sagt redan bruten. Jag hade det inte i mig att ta konflikten.

Så en del av mitt hjärta kommer alltid tillhöra det här landet, historien, dofterna. Samtidigt så är det verkligen dags att lägga det bakom mig, om så bara för en tid. Ta en paus, få vara mig själv och sedan återvända hit helt på mina villkor. Gubben min kommer såklart åka hit så ofta han kan och hälsa på, samma med barnen. Men jag? Jag behöver vara härifrån ett bra tag för att hitta mig själv. Få distans från allt som hänt.

En vacker dag skriver jag mer om det, men just nu får det räcka så tror jag. Jag behöver bara lämna allt här just nu.

Kanske, kanske kan jag till och med förlåta, en dag. Kanske till och med förlåta mig själv för att jag lät det här, och allt det negativa, ta över mitt liv.

46 kommentarer

 1. Det låter inte alls bra fina du! Men starkt av dig att kämpa på ändå och att du följde din dröm med att flytta. Gör de som känns bäst för dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det var dags att vända blad nu :)

   Radera
 2. Man ska gör det som känns bäst men kan va jobbigt ändå. även om man behöver en förändring

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, ibland måste man bara förändra saker och ting. :)

   Radera
 3. Vet du? Att följa sitt hjärta är det enda viktiga här tycker jag Jag har ingen aning om vad det är du varit med om. Men av texten så förstår jag att det inte är så roligt. Nu får vi sikta framåt

  SvaraRadera
 4. Gör det som känns bäst för dig, ser dock väldigt vackert ut att vakna till.
  följ ditt hjärta. kram

  SvaraRadera
 5. Modigt att våga stå upp för sig själv också. Säkert ett jättetungt beslut att ta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, önskar bara att jag gjort det från början. Hade kunnat bespara mig mycket ilska och negativitet.

   Radera
 6. Jag tycker inte du ska vara så hård mot dig själv, vi alla lever och lär. Förlåt dig själv framförallt, det är så viktigt och så tufft att gå och vara emot sig själv <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man har fått en del lärdomar nu :P Att sätta sig själv och sitt välmående är faktiskt något bra, det trodde jag inte innan.

   Radera
 7. Jobbigt de låter men hoppas de blir bättre i framtiden när du fått lite distans till allt.
  Men de utsikten var inte dålig du. Ha de gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, blir nog bättre bara jag fått lite avstånd från det hela.

   Radera
 8. Du har vart med om mycket saker, jag hoppas att det kommer hjälpa att flytta. Även att hela flytten går bra och att du hittar dig själv

  SvaraRadera
 9. Ibland är det ju den hårda vägen man får gå och hård nog lär man sig något på det trots att man får törnar av det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant. Livet är nog inte menat att vara en dans på rosor jämt. Och visst lär man sig :)

   Radera
 10. Hade skrivit ett långt inlägg så försvann allt :-p. Ska försöka memorera allt igen ;).

  Jag tror att allt skit som sker i ens liv är något som man får erfarenheten att hantera i framtiden. Att allt allt det som gör ont, en dag hjälper oss att gå vidare i något annat tungt. Inte direkt positiva tankar, men någonstans så tror jag inte man blir starkare av skit snarare svagare, men man får i alla fall redskapen att inte råka ut för sakerna en gång till där på livets väg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! Man blir ju trasig alltså, men ändå lär man sig och förstår saker och ting på ett annat sätt. Och som du säger, man får verktygen så man vet hur man ska hantera det om samma elände dyker upp igen..

   Radera
 11. Men fina du, det låter som att du har det tufft. Jag hoppas att du byter ut den utsikten mot en annan fin som kan skapa fina nya minnen för dig. Alla kramar i världen

  SvaraRadera
 12. men fina va tråkigheter du varit med om förstår jag . du får göra som känns bäst för dej man måste läka o ibland tar det tid . ja har oxå arit svag och undrar varför ja tror gott om alla när jag själv får lida.
  utsikten är ju underbar o vi kan hoppas du får en nu fin snart . kramar om o fin morgondag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ♥ Ja läka måste få ta tid..

   Radera
 13. Vad tråkigt att höra att du haft det jobbigt och inte mått/mår bra... hoppas att flytten kan hjälpa lite! Och välkommen hem! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackimycket! Ska bli spännande :D

   Radera
 14. Det låter som det är ett bra beslut att komma hem med familjen till Sverige ett tag så du kan hämta andan och läka det som blev fel och gjorde ont i Tunisien

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja det är nog det bästa just nu. Det enda raka, egentligen.

   Radera
 15. Måste varit najs att ha haft utsikt över havet iaf :) Hoppas du får det bättre nu :)

  SvaraRadera
 16. Jag tycker på de bilderna du har visat av Tunisien så är det verkligen ett vackert land. Men om du känner att du behöver komma därifrån så ska du ju inte bo där. Utan kom dit igen när du vill och orkar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt vackert! Och jag vill absolut tillbaka hit. Men just nu behöver jag distans till saker och ting här, och få komma tillbaka på mina villkor som sagt :) Väldigt dubbla känslor, lite knepigt att förklara.. :P

   Radera
 17. Det är alltid lika lätt att vara efterklok, men tyvärr finns det ju ingen som lever med livets facit i sin hand😊 Det är ju sorgligt nog så att det är svårt att vara stark och stå upp för sig själv och sin sak om man är bruten. Detta faktum kommer det alltid finnas dom som är villiga att dra nytta av. Lyckligtvis blir man inte endast äldre med åren, utan även klokare. Det låter skönt och välbehövligt för dig med den kommande nystarten i livet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla ♥ Nej facit i hand har nog ingen, men gött vore det :P Kluriga är att ta lärdom av saker och ting istället för att bara älta. Den fällan fastnar jag tyvärr i hela tiden..

   Radera
 18. Ibland får man erfarenheter man helst klarat sig utan. Men jag tänker att de händelserna är inte det som definierar mig som person. Att acceptera det som hänt och gå vidare är svårt men så viktigt. Jag hoppas att du en dag kan förlåta både dig själv och den här personen som behandlat dig illa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hoppas jag med. :) Tror det blir lättare bara jag får distans..

   Radera
 19. Aldrig Kul att läsa att någon har haft det tufft och jobbigt ! Men oftast så blir man starkare när det händer saker i ens liv ! Jag hoppas att det är bättre idag , och jag förstår att du kommer sakna den utsikten !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om inte annat så kanske man lär sig så man kan hantera sånt här bättre i framtiden. Tack ♥

   Radera
 20. Man ska göra det som känns rätt för en själv ❤️❤️❤️

  SvaraRadera
 21. Jag fascineras verkligen av dig, hur du kan vara så stark tross allt som har skett i ditt liv.Nu hoppas vi att du kan börja om ditt liv till något bättre efter flytten

  SvaraRadera
 22. Att förlåta är en viktig bit för att kunna ta steget framåt. Försök att lära dig förlåta även om du inte kan acceptera. Att inte ha förlåtit skapar blockeringar i kroppen. Samtidigt förstår jag att denna människa skadat dig djupt ❤ Jag har också lämnat ett land bakom mig, Sri Lanka kommer föralltid bli mitt andra hem, men jag kan inte förstå tankesättet. Gäller det alla, eller bara min släkt, jag vet inte. Däremot vet jag att jag behöver ett break från människor som bara skadar ❤ Förlåtit har jag gjort, men acceptera deras sätt kan jag inte. Skönt ändå att du kan ta dig därifrån och börja om ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så jag också känner. Jag kan förstå mentaliteten/vet vad jag har att förvänta mig, men jag kan inte acceptera det. Avstånd blir då det bästa, även om det inte är för alltid. Håller verkligen med om att agg ger blockeringar. Känns tydligt!

   Radera
 23. Synd det inte gick o ta med han till Sverige men du veta att du e bra som du är 💕 o försök tänka mer positivt än negativt

  SvaraRadera