Att skicka kidsen till gymnasiet i Sverige

Nervositet och medelålderskris i samma paket. Succé!

Nu är man gammal! Ha. Är nu i kontakt med gymnasiet i Sverige igen eftersom det börjar dra ihop sig så smått. Snart dags att åka ju och eftersom jag är ett kontrollfreak så vill jag ha all info i förväg. Inga överraskningar, tack!

Förra året skrev jag ju fram och tillbaka med en studievägledare på skolan och nu skrev jag igen, fast hon verkar ha slutat så jag fick snällt skriva till en annan och dra hela storyn i repris. Tack och lov var det inga kruseduller, vi kan träffas när som i sommar och planera så vi får in damerna i plugg till hösten. Jag dog lite, seriöst. Jag har varit skitnervös för att få ett svar som typ "-Nej tyvärr, skolan är full.." Haha. Jag är alltid så positiv!

Men nu är det ju förmodligen språkintroduktion de får gå, dvs inte ett nationellt program. Det betyder att det är lite mer flexibelt, då undervisningen vad jag förstått är mer uppbyggd kring elevens behov. Jag har själv gått det som förr kallades för IV (individuellt program) då jag skolkade så mycket att jag inte fick gå kvar på samhällsvetenskapliga linjen. Något man kan ångra bittert idag men livet bet mig i bakdelen, så att säga. Jag lyckades rätt bra ändå, trots omständigheterna.

Det känns i alla fall himla bra med en sån trevlig studievägledare som redan nu skriver att vi ska träffas för att "planera inför höstens studier hos oss" och önskar oss välkomna. Det tog bort en hel del av min ångest, kan jag säga. Sen att jag darrar mig igenom varje dag på grund av katternas intyg och oro för att vi måste åka tillbaka med dem, men den här biten med skolan är jag också nervös för faktiskt, och det mer än jag trodde. Det känns som en stor sten som lyfts från axlarna, bara att få ett enkelt "välkommen"...

Fasen, detta är så spännande! Ska stå där och böla när jag skickar iväg tjejerna på deras första dag i sitt svenska gymnasium. Som en morsa som står och vinkar stolt när barnen går in i skolan på deras allra första skoldag. För mig känns det faktiskt så. Äntligen kommer jag kunna vara med helt och fullt! 

28 kommentarer

 1. Men det gör så mycket att få ett vänligt bemötande . Att få svar på frågorna, och att få känna sig välkommen. Det här kommer gå bra :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. Det känns mycket bättre nu faktiskt :)

   Radera
 2. Åh, jag har saknat din blogg och din positivitet! Och det här är ju fantastiska nyheter, vilket jävla äventyr för dina tjejer dessutom! Heja heja heja er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! ♥ Ja det är riktigt spännande för dem. Skolan i Sverige och Tunisien är som natt och dag! :)

   Radera
 3. Så bra att du fick svar att allt är klart inför hösten med skolan för dina tjejer. Så spännande att ni ska flytta hit. Jag hoppas att flytten går bra för er :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt är inte klart men vi har i alla fall fått klartecken till att börja planera för deras skolgång och bara det känns ju kanon. Ett stort steg närmare, liksom :)

   Radera
 4. men woow så häftigt, roligt utmaning :D

  ja man gjorde dumma saker som tonåring men man lärde sig oxå en läxa utav de - hoppade oxå av

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är sånt man ångrar nu när man är äldre och lite klokare. Hade verkligen uppskattat gymnasietiden mer om jag vetat hur mycket jag faktiskt skulle sakna pluggandet och friheten, som man inte trodde att man hade :P

   Radera
 5. Det är svårt att ens försöka föreställa sig känslan du har, helt enkelt för att man inte kan föreställa sig :D. Men jag kan genomläsa din lycka och det värmer mig rejält :D. Måste kännas så spännande och roligt att få vara med i det här :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! ♥ Ja det är superspännande :) Egentligen borde jag inte låta oron för katterna ta bort glädjen för det andra som jag väntat på så länge. Det finns ju egentligen alltid lösningar, även för missarna. Jag får försöka se allt det roliga istället, och allt som kan gå bra :)

   Radera
 6. Gud så skönt att det gått bra med mailandet med studievägledare. Hon verkar vara positiv dessutom sånt gillar vi😉

  SvaraRadera
 7. Vad skönt att du känner att en sten har lossnat. Låter ändå som hon kan sin sak och att ni ska träffas och planera. När åker ni till Sverige? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitten på juni :) Ja, känns jätteskönt att få ett välkommen! :)

   Radera
 8. Vad skönt att det inte verkar bli något problem för dom att börja plugga :) Förstår att du ångrar att du inte gick riktigt gymnasium. Brukar ju bli så när man är äldre och fattar lite mer ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är störande faktiskt. Jag kom ju in på barn-och fritidsprogrammet sen men tyvärr fick jag bara samlat betygsdokument då jag inte gjorde gymnasiearbetet. Men det gick bättre än jag trodde att det skulle göra i alla fall. Och ja, efterklok är man ju alltid.. :P

   Radera
 9. Vad skönt för dig att studievägledaren verkar så förstående

  SvaraRadera
 10. Något jag ångrar är att jag när jag gick i gymnasiet var mer intresserad av att vara dryg mot min mattelärare än att lyssna på det han försökte lära mig. Det resulterade såklart i ett underkänt matte b-betyg och det har följt efter mig sen dess. Vad skönt att det ordnar sig med gymnasiet för barnen. Känns som att du kan slappna av lite. 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst ångrar man sånt där i efterhand.. :/

   Radera
 11. Ohh förstår dina känslor och vad skönt att det löser sig, 👍🤗

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, stor lättnad. I alla fall en sak mindre att vara hysteriskt nervös för..

   Radera
 12. Förstår att du är nervös inför flytten. Men det kommer att gå så bra så. Barnen kommer att trivas bra i skolan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror jag nog också. Skolan verkar riktigt bra :)

   Radera
 13. Det förstår jag faktiskt att du var nojig över . Men skönt att de får plugga nu 💕

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir ju inte rätt in i ett nationellt program tyvärr då de inte är behöriga, men det är ett steg på vägen dit i alla fall :)

   Radera
 14. Skönt att få prata med någon som förstår och hjälpsam så skolgången känns lättare till en början.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Nu hoppas vi bara på det bästa :)

   Radera