Söndagslistan och veckan som gått


Hej på dig! Är det bara jag som känner att tiden går sjukt fort? Det känns som igår när maken kom hem och sa att nä nu vill jag fanken flytta till Sverige... och processen började med katternas blodprover och allt. Det var alltså i september förra året och jag gnällde för att det var så långt kvar tills juni. Well, nu är det en månad kvar och vi har panik hela högen. Till 99.9% för katterna, men ändå.

Hur som.. Veckan som gått då!

Veckans bästa - Vi fick hem en sån där fiffig android box så vi äntligen kan titta på TV och filmer! Vi har inte haft TV på ett par år då parabolen är trasig och vi inte haft råd att laga den. Så att se på film var en lyx. Första filmen vi såg var igår, och det var Passengers. Superbra, spännande, romantisk, tragisk, vacker. Alltså den var riktigt sevärd. Jag älskar sci-fi och ogillar romantiska filmer, maken hatar sci-fi och älskar romantik, men här var vi båda väldigt nöjda! Till och med gubben gillade sci-fi med den här filmen. Och jag fick inte kväljningar av den romantiska biten. Win!

Veckans jobbiga - Får väl vara ångesten då över katterna, som vanligt. Det känns som om jag hela tiden kommer på saker som kan vara ett bekymmer med deras papper och intyg. Jag vill bara att det här ska vara över, så att vi vet. Oavsett. Panik också för att ok, mannen kan åka tillbaka med dem hit för att rätta eventuella fel med papprena, men hur blir det då med hans jobb i Sverige? Nog för att han har en snäll chef men man kan ju inte ta sådant för givet.

Veckans bästa mat - Felfel mahchi, dvs köttfärsfylld paprika, och så slata mechouia. Recept finns här!

Veckans fundering - Hur fungerar hjärnorna på människor som vill göra det straffbart att göra abort? Det pågår verkligen ett krig mot kvinnor, och begreppet "västerländska värderingar" som folk brukar vara så stolta över, säger verkligen inte så mycket just nu..

Inga kommentarer