Här går det framåt!

Tja, kanske inte så mycket på bloggen, men annars. Ungarna har just haft sin första hela vecka i skolan och är så nöjda och glada. De hänger med förvånansvärt bra i undervisningen och de har verkligen hamnat i en superbra klass med bra sammanhållning. Alla är kompisar och käkar tillsammans i matsalen, ingen är utanför. Många i klassen är muslimer dessutom vilket är kul med tanke på att vi faktiskt bor på vischan bland bergslagens skogar och epa-traktorer.. ;)

Den här veckan har jag åkt med dem till och från skolan då de aldrig gjort detta innan själva med buss och tåg. Det kan tyckas lite överbeskyddande men det är få i Tunisien som skickar sina kids ensamma på bussen, så det är ju helt nytt för dem. Då måste de ju lära sig allt från noll, från att läsa tidtabeller till att använda automaten på tågstationen. Hur som helst så har det gått jättebra och nästa vecka åker de själva. 


För vår del, jag och gubben alltså, så går det väl också framåt. Han håller på att göra sitt yrkeskompetensbevis så han kan köra lastbil och buss, och jag.. ja, jag sitter och kämpar med att skriva ett CV på noll utbildning och erfarenheter, haha. Men jag ska sluta tjata om det och vara positiv istället. Tiden får sedan utvisa hur det blir, på måndag ska jag på planeringsmöte hos Arbetsförmedlingen, får se vad det ger. Om inte annat så kanske jag kan få hjälp med mitt CV och med att bolla idéer. Sen blir det plugg för mig om jag inte hittar arbete, för sitta hemma på rumpan har jag inte någon lust med längre.. ;)

1 kommentar

  1. Så roligt för dina barn måste jag säga, att få prova på något helt annat än de är vana vid. Grejen är den att jag dock inte alls tycker du är överbeskyddande, tycker ingen förälder kan vara det. Dessutom så är det ju så att vi människor anpassar oss efter rådande "norm" omedvetet som de flockdjur vi är ;). Åker alla med barnen till och från skolan, ja då kommer vi också göra det. Sen kollar man i Sverige är det ungefär lika här, dock ej alltid kollektivtrafiken men med egen bil :-p. Det är alltid kaos utanför svenska skolor när föräldrarna samlar när deras barn slutar för att skjutsa sitt eller sina egna ungar hem. Att erbjuda grannungen skjuts tycks dock inte vara något man kommit på skulle fungera ;)

    SvaraRadera